PowerPark HorseShow

Kilpailu - Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut

» Lataa Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut-esite (pdf)

Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut ovat ainutlaatuinen konsepti suomalaisessa ratsastusurheilussa. Kilpailuun osallistuvat ovat SRL:n hyväksymien ratsastuskoulujen oppilaita ja he ratsastavat kilpailussa edustamiensa ratsastuskoulujen opetushevosilla.

Kilpailussa on ollut kautta vuosien ohjaava ja neuvova ilmapiiri, joka kannustaa ja auttaa kaikkia osallistujia, myös opettajia, valmentajia, toimihenkilöitä ja tukijoukkoja. Oman lisänsä kilpailuun ja sen tunnelmaan tuovat nimenomaan tukijoukot - yhden ratsastajan mukana tulee usein perheenjäseniä tai kavereita, yhden hevosen mukana tulee useita ratsastajia tukijoukkoineen ja ratsastuskoulujen mukana saattaa tulla isompi kannustajajoukko. Voidaankin todeta, että tavanomaisesta kilpailusta poiketen RKO- mestaruuksiin osallistuu runsaampi määrä ratsastajia, opettajia ja tukijoukkoja. Ja se, jos mikä, tekee kilpailuista ikimuistettavan – ilmassa on varmasti suuren urheilujuhlan tuntua!RKO-Mestaruus säännöt: RKO-Mestaruus säännöt

Kilpailukutsu (löydät myös Kipasta)

PowerPark Horse Show järjestää yhdessä Suomen Ratsastajainliiton ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajien kanssa 27–29.7.2018 ratsastuskoulujen oppilaiden valtakunnalliset este-, koulu- ja vammaisratsastuksen mestaruuskilpailut. Mestaruuksista kilpailevat koulu- ja esteratsastuksessa poniratsukot, juniorit ja seniorit, sekä 40 vuotta täyttäneet aikuisratsastajat. Vammaisratsastuksen mestaruudesta kilpaillaan yhtenä luokkana.

Kilpailu on 1-tason kilpailu, ratsastaja tarvitsee E-luvan ja hevonen/poni täytyy löytyä Kipan rekisteristä ja se tulee voida ilmoittaa kilpailuun Kipan kautta. Hevosten rokotusten pitää olla SRL:n sääntöjen mukaisesti kunnossa.

Ohjelma:

Perjantai 27.7.2018 klo 8.00


KOULURATSASTUS:
Luokka 1 Helppo B:0 (2009) karsintaluokka poniratsukoille, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 2 Helppo B:0 (2009) karsintaluokka junioreille, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 3 Helppo B:0 (2009) karsintaluokka senioreille, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 4 Aikuisratsastusmerkin kouluohjelma 2010, Yli 40 vuotiaiden aikuisratsastajien mestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja – poneilla, (10+15), esinepalkinnot.

Luokat I-III ovat karsintaluokkia kouluratsastuksen mestaruusluokkiin. Kunkin luokan 15 parasta saavat osallistua mestaruusluokkien finaaleihin. Hyväksytty tulos eli vähintään 50 % enimmäispistemäärästä vaaditaan. Mikäli jossain luokassa on lähtöjä 40–80, luokka jaetaan kahtia ja kummankin ryhmän 9 parasta pääsee jatkoon. Jos lähtöjä on yli 80, jaetaan luokka kolmeen osaan ja jokaisen ryhmän 7 parasta pääsee jatkoon. Mikäli joku finaaliin päässeitä ratsukoista jää pois, täydennetään finaaliluokka karsintaluokassa seuraavaksi sijoittuneella ratsukolla.


Lauantai 28.7.2018

klo 8.00 KOULURATSASTUS
Luokka 5 Aikuisratsastusmerkin kouluohjelma 2010, Poniratsastajien mestaruus avoin ratsastuskoulujen opetusponeilla, (0+25), esinepalkinnot.
Luokka 6 A-merkin kouluohjelma, nivelsuitsitus.(2006) Junioriratsastajien mestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja–poneilla, (0+25), esinepalkinnot.
Luokka 7 A-merkin kouluohjelma, nivelsuitsitus.(2006) Senioriratsastajien mestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja–poneilla, (0+25), esinepalkinnot.

VAMMAISRATSASTUS
Luokka 8 FEI:n Tutustumisohjelma A 2018, Vammaisratsastajien mestaruus (10+15), esinepalkinnot

Vammaisratsastajat jaetaan toimintakyvyn perusteella viiteen eri ryhmään. Kaikki ratsastajat kilpailevat samassa luokassa, mutta kukin ratsastaa oman ryhmänsä ohjelman. Paremmuusjärjestys ratkaistaan prosenttien perusteella.
Kilpailuissa ratsastettavat kouluohjelmat löytyvät SRL:n sivulta www.ratsastus.fi /materiaalisalkku.


Lauantai 28.7.2018

klo 14.00 ESTERATSASTUS
Luokka 8, 70 cm, arv. A.0.0 (”clear round”) tervetuliaisluokka,
a) poniratsukot (10+10), esinepalkinnot
b) junioriratsukot (10+10), esinepalkinnot
c) senioriratsukot (10+10), esinepalkinnot
d) yli 40 vuotiaat aikuisratsukot (10+10), esinepalkinnot

HUOM! Poni/hevonen voi kilpailla enintään 2 starttia/päivä (mukaan lukien kouluratsastusstartit)

Sunnuntai 29.7.2018

klo 9.00 ESTERATSASTUS
Luokka 9, 80 cm arv.367.1 (A1/Taitoarvostelu) Poniratsastajien estemestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetusponeilla, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 10, 90 cm arv. 367.1 (A1/Taitoarvostelu) Junioriratsastajien estemestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja – poneilla, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 11, 90 cm arv. 367.1 (A1/Taitoarvostelu) Senioriratsastajien estemestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja – poneilla, (10+15), esinepalkinnot
Luokka 12, 70 cm arv. 367.1 (A1/Taitoarvostelu) Yli 40 v. aikuisratsastajien estemestaruus, avoin ratsastuskoulujen opetushevosilla ja – poneilla (10+15) esinepalkinnot

ERITYISMÄÄRÄYKSIÄ:
1. Osallistumisoikeus
Ratsastuskoulun tulee olla Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu 30.6.2018. Kilpailun säännöt on julkaistu osoitteissa: www.pphs.fi/rko-saannot.php
Hevosilla/poneilla tulee olla hevosluettelon mukainen numerolappu aina liikkuessaan kilpailualueella.
Numerolapun hankkimisesta vastaa ratsastaja/ratsastuskoulu.
Ratsastaja voi osallistua kaikkiin luokkiin vain yhdellä hevosella ja vain yhteen koulu- ja estemestaruuteen.
Kilpailuun osallistuvilta ratsastajalta vaaditaan tulos vastaavan tasoisesta luokasta 1- tai 2-tason kilpailuissa.
Kipasta tulee löytyä osallistumisoikeuteen vahvistava tulos.
Huom! Kilpailuun osallistuvilta ratsastajalta vaaditaan tulos vastaavan tasoisesta luokasta 1- tai 2-tason kilpailuissa, tai SRL:n hyväksymän ratsastuskoulun järjestämissä kilpailuharjoituksissa. Koulupuolella riittää karsintaluokan tasoa vastaava tulos. Ilmoittautumisen yhteydessä tulos (pvm, paikka, järjestäjä, luokka ja saatu tulos) ilmoitettava/merkittävä Kipassa lisätietoja kohtaan.

2. Joukkuekilpailu
Ratsastuskoulujen välisessä joukkuekilpailussa koulu- ja esteratsastuksessa noudatetaan tähän kilpailuun vahvistettuja sääntöjä.
Katso ja lue säännöt! www.pphs.fi/rko-saannot.php

3. Ilmoittautuminen
3.1 Ratsastuskoulun ilmoittautuminen 20.7.2018. mennessä
Ratsastuskoulun yhteyshenkilö ilmoittaa kaikki osallistujat samanaikaisesti:
ikäryhmittäin, ratsastajan nimi, hevonen, luokat.
Ilmoita myös ratsastuskoulun joukkueenjohtajan nimi ja yhteystiedot. Ilmoita tiedot sähköpostilla kanslia.pphs2018@gmail.com .
3.2 Kilpailijat ilmoittautuvat itse luokkiin SRL:n Kipa-ohjelman kautta pe 20.7.2018 mennessä. Kilpailu on 1- tason kilpailu ja löytyy Kipasta Pohjanmaan alueen alta.
3.2.1 Kilpailuun otetaan jälki-ilmoittautuneita vain peruuttaneiden tilalle. Lähdönvarmistuksia ei tehdä.
3.2.2 Luokan 8 peruutukset, jotka johtuvat osallistumisesta kouluratsastuksen finaaliluokkaan on tehtävä viimeistään la 28.7 klo 8.00 mennessä.
Peruutukset muista syistä 25.7.2018 mennessä.
3.2.4 Joukkuekilpailuihin osallistuvat joukkueet ilmoitetaan 20.7.2018 mennessä. kanslia.pphs2018@gmail.com . Joukkuekilpailuissa ei ole osallistumismaksua.
3.3 Tarvittavat asiakirjat, joukkueenjohtaja, lähtölistat
Kilpailu on 1-tason kilpailu. Kaikki ilmoittautumiset tapahtuvat Kipan kautta, joten ratsastajalta vaaditaan E- kilpailulupa ja hevosen/ponin tulee rekisteröity Kipaan.
SRL suosittelee, että poniluokkiin osallistuvilla poneilla on virallinen, voimassa oleva, mittaustodistus. Jos mittaustodistusta ei esitetä, voi kilpailun päätuomari rajatapauksissa, ennen ponin osallistumista poniluokkaan mitata ponin säkäkorkeuden ja tehdä päätöksen sen osallistumisoikeudesta. Päätös koskee osallistumista ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuun vuonna 2018 eikä tehdystä päätöksestä voi valittaa.

Vammaisratsastajan luokittelu ja kilpailukortti eivät ole pakollisia. Lisätietoja vammaisratsastajien ryhmistä ja luokittelusta: www.ratsastus.fi/lajit/vammaisratsastus/kilpaileminen/luokittelu . Jos vammaisratsastajalle ei ole tehty luokittelua eikä hän osaa arvioida ryhmäänsä nettisivun tietojen perusteella, asiasta voi konsultoida SRL:n vammaisratsastuskoordinaattori Hanna Talvitietä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä (hanna.talvitie@ratsastus.fi).
Ratsastuskoulun joukkueenjohtaja vastaa kilpailijoidensa kilpailukelpoisuudesta ja vain hän hoitaa mahdolliset muutokset kilpailukansliassa.
Luokkien lähtölistat ovat nähtävissä viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä Kipassa.

4. Kilpailukanslia
Kilpailukanslia on avoinna to 26.7 klo 18.00 – 21.00 ja pe 27.7. klo 7.00 lähtien kilpailujen ajan. Kanslian puhelinnumero on kilpailun aikana 0400 869712.
Ratsastuskoulun yhteyshenkilö maksaa kaikki maksut yhdellä kertaa kilpailukansliaan. Koulufinaalien maksut maksetaan lauantaina. Maksun voi suorittaa käteisellä ja pankkikortilla. Kansliassa asioi vain ratsastuskoulun joukkueenjohtaja.

5. Karsina- ja sähköpaikat
5.1. Maksut ja varaukset tästä: www.pphs.fi/shop
5.2. Hevoset majoitetaan tilapäiskarsinoihin sekä tallialueella oleviin kiinteisiin karsinoihin. Karsinoita 250 kpl ja ne varataan maksujärjestyksessä.
Tallipaikka to-su 120€ (varausmaksu 65€)
Tallimaksu päivä (24h) 50€ (varausmaksu 30€)
Mahdolliset vapaat päiväkarsinat 25€ (varausmaksu 15€). Päiväkarsinoita voi tiedustella talli.pphs2018@gmail.com
5.3.Sähköpaikka tallialueella 25e/vrk (varausmaksu 15€). Varatessasi sähköpaikkaa, ilmoita auton rekisterinumero ja auton/yhdistelmän pituus. Maksut sisältävät varausmaksuosuuden, jota ei palauteta peruutustapauksissa. 30 ensimmäistä sähköpaikkaa sijaitsee tallialueella ja loput sähköpaikat josta etäisyys tallialueelle n. 700 m. Sähköpaikan tallialueella voi saada vain kilpailijoiden hevosautoihin. Muut sähköpaikat Powerparkin camping-alueelta ks. kohta 6. Kilpailualueella ei voi majoittua kuin tätä tarkoitusta varten olevilla sähköpaikoilla. 5.4. Karsinan kuivikkeena puru. Karsinamaksu sisältää kuivikkeet. Siivouspanttina pidämme hevosen paperit. Pantti palautetaan siivottua karsinaa vastaan. Siivoamattomista karsinoista perimme 50 €/karsina, joka maksetaan käteisellä kansliaan.
5.5. Kilpailupaikalla myytävänä kuivaa heinää.

6. Kilpailualue
6.1. Kilpailut käydään PowerParkin raviradan keskellä sijaitsevalla kuitupohjaisella kentällä. Verryttely kilpailupohjalla.
6.2. Kilpailupaikalla on Inva-WC tuomari/katsomotornissa. Pyörätuoliramppia ei kilpailupaikalla ole kiinteänä.

7. Ratsastajien ja tukijoukkojen majoitus
Lähialueella hotelleja ja caravan-alue. Alueen majoitusvaihtoehdot: www.pphs.fi/majoitus

8. Tuomaristo
Kilpailujen johtaja on Tuomas Virrankoski. Kilpailujen ylituomari Anu Tuomi, kouluratsastuksen puheenjohtajatuomari Pirjo Tammela, esteratsastuksen puheenjohtajatuomari Anu Tuomi, esteratamestari Jari Koivusalo, päästewardi Matti Kuusi.

9. Lisätietoja
Tiedustelut: Tuomas Virrankoski 045-1146610, tuomaspphs@gmail.com tai Anu Tuomi 0400-877648, anu.tuomi@evl.fi .

10. Kilpailussa noudatetaan Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailusääntöjä ja SRL:n kilpailusääntöjä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

11. Illanvietto
Lauantai-iltana yhteinen illanvietto. Ilmoittautuminen ja hintatiedot myöhemmin www.pphs.fi
Tervetuloa Powerparkiin, Alahärmään Kauhavan kaupungiin!

PowerPark Horse Show
Suomen Ratsastajainliitto ry
Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat ry


PowerPark Horse Show 2018 koostuu kolmesta erillisestä kilpailusta:
27.-29.4.2018 Vappukilpailut ja huvipuiston avajaiset / esteratsastus, 3-taso
27.-29.7.2018 Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut / koulu + este
31.7.-5.8.2018 PowerPark Horse Show – kaikkien ikäluokkien SM-kilpailut / esteratsastus

Seuraa meitä myös somessa, ja pysy ajantasalla: PowerPark Horse Show @ Facebook & PowerPark Horse Show @ InstagramFacebook: PowerPark Horse Show
Löydät meidät myös instagramista @pphorseshow - seuraa ja pysy ajantasalla© PowerPark HorseShow 2017-2018